додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Фактори, які впливають на ваш інтелект

Значення має черговість народження.

Володіння високим інтелектом відіграє все більшу роль у нашому житті. Прийнято вважати, що саме люди з високим інтелектом домагаються успіху в житті, отримують владу і вплив. Від чого ж залежить рівень людського інтелекту?

1. Природні дані. Наскільки наш інтелект залежить від задумки природи, генетики? Понад сторіччя вчені вивчали, як наша генетична спадщина впливає на інтелект. У результаті спостережень вони дійшли висновку, що гени впливають на розумові здібності та на IQ, при цьому відсоток впливу може коливатися від 40% до 80%.

2. Порядок народження. Протягом багатьох років вважалося, що первістки і старші діти набагато розумніші за своїх молодших братів і сестер. Якщо простежити історію, то дійсно саме старші діти частіше ставали космонавтами, літераторами, нобелівськими лауреатами. У чому ж справа? Недавні дослідження показали, що порядок народження зовсім не означає, що дитина буде інтелектуально більш розвинена. Тим не менш, порядок при народженні може визначити її потенціал для навчання, розуміння і здатності міркувати, тобто визначити коефіцієнт інтелекту (IQ).

3. Харчування в перші роки життя. Якщо ви хочете, щоб ваша дитина мала високий показник IQ, зверніть увагу на своє харчування під час вагітності. Дослідження показали, чим більше поживних речовин разом з продуктами надходить вагітній жінці й під час пренатального періоду (годування груддю), особливо це важливо для чоловіків, тим більшим буде розмір мозкового вітрила, частини мозку, відповідальної за навчання і пам'ять. Отже, дієта вагітних і годуючих матерів повинна бути насичена довголанцюговими поліненасиченими жирними кислотами, такими як, докозагексаєнова кислота.

4. Виховання. Тема участі виховання у формуванні давно є предметом полеміки між вченими. З метою вивчення цього питання дослідники часто вивчали інтелект близнюків, розділених при народженні. Вони припускали, якщо інтелект — це чисто біологічне поняття, то рівень IQ близнюків, вихованих в різних умовах, повинен бути однаковим. Але практика показувала, що не завжди так траплялося. Хоч при народженні генетика закладала середні здібності інтелекту людині, але гарна освіта, відповідне виховання могли перетворити середні здібності в великий мозок протягом життя.
0 1 407
15-05-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...