додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Позбуваємось непотрібного жиру в раціоні

Готуйте страви у пароварці.

Надлишок жирів у організмі призводить до підвищення рівня холестерину в крові, ожиріння, сприяє розвитку атеросклерозу, зниженню пам'яті та здатності до мислення. Як позбутись жиру в раціоні без його зміни?

Пароварка. Дозволяє готувати їжу без використання олії. Приготування на пару позбавить вас від 12 г жирів на порцію. Якщо ви, до того ж, використовуєте функцію "делікатна обробка їжі", то отримуєте приємний бонус у вигляді максимальної кількості вітамінів.

Сковорідка-гриль. Головна особливість цієї сковорідки - рифлене дно, завдяки якому тепло рівномірно розподіляється, що дає можливість смажити овочі, м'ясо і рибу практично без олії. Жолобки дна сковороди збирають сік, що виділяється з продуктів при смаженні. Зібраний сік випаровується, в результаті чого немає підгорілої скоринки, і страва виходить більш соковитою.

Контейнер. Завдяки йому, ви зможете дотримуватися здорового раціону поза домом, захистивши себе таким чином від випадкового споживання зайвих жирних продуктів. Контейнери краще використовувати скляні або емальовані, або з дуже якісного пластика, оскільки деякі пластикові ємності мають властивість змінювати склад їжі до утворення в ній речовин, що провокують ракові захворювання і порушують метаболізм жіночих гормонів.

Розбризкувач олії. За твердженням дієтологів, під час приготування страв, ми часто використовуємо більше олії, ніж потрібно. Наприклад, для смаження м'яса на антипригарній сковороді, достатньо кількох її крапель. У даному випадку і стане в нагоді розбризкувач, один "пшик" якого додасть страві всього десять кілокалорій.

Паперова серветка. Допоможе в тих випадках, коли ви збираєтеся з'їсти шматок м'яса або риби, імовірно приготований на олії. Промокніть шматок серветкою, зменшивши таким чином жирність продукту на 2-3 грами.
0 1 055
13-05-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...