додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чим загрожує вчорашній чай

У Японії кажуть:"Вчорашній чай гірше укусу змії".

Чай, який ви заварили кілька годин тому, не дасть вам не тільки властивого йому смаку і аромату, але і стане шкідливим для здоров'я.
Якщо на поверхні чаю з'явилася оксидна плівка, то це вірна ознака того, що чай пити вже не можна. Чай — складна за хімічним складом суміш, до складу якої входить безліч елементів. При контакті з киснем багато з них мають властивість осмолятися, тобто утворювати суміш поліконденсатів і продуктів окислення.

Найбільш руйнівними. які утворюються при тривалому контакті з киснем, речовини є для шлунково-кишкового тракту, особливо печінки.

При попаданні в організм людини ця нерозчинна плівка покриває слизову оболонку шлунка і кишечника, перешкоджає поглинанню поживних речовин і подразнює шлунково-кишковий тракт. Це уповільнює перистальтику кишечника, харчові маси накопичуються в порожнині шлунково-кишкового тракту. Під цією нерозчинною плівкою істотно зростає бактеріальна активність і починаються процеси бродіння і гниття, відбувається всмоктування слизовою оболонкою токсичних речовин, що утворилися, розвиваються виразкові процеси.

Звичайно, якщо випити чай, що постояв, одноразово, то великих проблем не буде, проте при регулярному, повторюваному кілька разів на день застосуванні можливі гастрити, дуоденіти, ерозії, виразки, а в самих запущених випадках навіть злоякісні новоутворення.

Однак вчорашній чай небезпечний не тільки для шлунково-кишкового тракту. Більш серйозні наслідки можуть очікувати нервову і серцево-судинну системи, що викликає одне з похідних чаю – пурин.
0 806
12-05-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...