додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Буряк корисний для імунітету

За допомогою буряка можна очистити організм від токсинів.

Раціон для здорового харчування важко уявити без червоного буряка. Цей звичний для нас овоч є по-справжньому цілющим продуктом. Від чого він здатен врятувати?

Наявність в коренеплодах різних вітамінів (групи В, РР тощо), бетаїну, мінеральних речовин, біофлавоноідів наділяють буряк корисними властивостями, забезпечуючи йому загальнозміцнюючу дію, а також він поліпшує травлення і обмін речовин.

Буряк є хорошим джерелом вітаміну С, міді і фосфору. З його допомогою можна очистити організм від токсинів. Прийом буряка запобігає появі або зростанню злоякісних пухлин.

Також червоний буряк багатий залізом, за цим показником він знаходиться на другому місці після часнику. Це надає йому кровотворні властивості. Його часто рекомендують при різного ступеня анемії і стані, пов'язаним із зниженою міцністю стінок кровоносних судин. За змістом йоду тільки морська капуста випереджає його. Збагачуючи організм різними корисними речовинами, червоний буряк корисний всім, крім того, він має антиоксидантну властивість. Жінкам буряк допомагає легше переносити критичні дні, а у чоловіків стимулює як м'язову, так і статеву активність, дітям корисний для лікування алергічних реакцій.

Сік червоного буряка допомагає в лікуванні хвороб щитовидної залози, також він допомагає відновити мікрофлору кишечника, перешкоджає утворенню тромбів і підвищує імунітет. На жаль, п'ють буряковий сік досить рідко через його несмачність. Проте його можна перемішувати з іншими соками для додавання смаку.
0 956
12-05-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...