додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Що зробить каву кориснішою

Кава може бути як корисною, так і шкідливою водночас.

Однак є перевірені способи, які дозволять зробити каву в кільканадцять разів кориснішою.

Вибирайте органічну каву.
Як правило, при вирощуванні зерна рясно обприскують пестицидами, тому, якщо ви дотримуєтеся здорового харчування, вибирайте органічну кави. Це особливі сорти кави, вирощені органічним методом, тобто без хімічних добавок. Крім того, такий продукт не містить генних модифікацій, і збирають органічну каву вручну.

Виключіть цукор.
Якщо вже ви не можете обійтися без цукру, то вибирайте його замінник, наприклад, органічний кокосовий цукор, він менш калорійний, ніж білий або коричневий цукор. Кокосовий цукор містить природні мінерали, наприклад, хром, які сприяють метаболізму цукру в організмі.

Виключіть вершки.
Якщо ви не можете обійтися без вершків або молока при вживанні кави, спробуйте замінити їх соєвим молоком. Коров'яче молоко, з якого виготовляють вершки, може викликати різні алергічні реакції, а також воно містить більше калорій. Соєве молоко є більш здоровим джерелом кальцію і білка, воно корисне для роботи серця і прискорює процеси спалювання жиру.

Додавайте в каву корицю.
Кориця не тільки надає пікантний присмак напою, але й має властивість регулювати інсулін в організмі, тому, додавши всього пів чайної ложки кориці на чашку кави, ви можете захистити себе від цукрового діабету.

Пийте каву з медом.
Мед наділить каву додатковими корисними властивостями, а також може бути прекрасним замінником цукру. Єдина умова — не кладіть мед в занадто гарячу каву, від цього не буде ніякої користі, почекайте, коли кава трохи охолоне.
0 849
11-05-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...