додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як зберегти зір при роботі за комп'ютером

Проблема втоми очей і зниження зору супроводжує роботу за комп'ютером.

Причина цього як у випромінюванні монітора, так і в неправильних налаштуваннях екрану, що ускладнюють сприйняття інформації та змушують постійно напружувати очі.

Першим кроком у програмі профілактики зниження зору офтальмологи вважають регулювання налаштувань монітора. Особливо це стосується моменту, пов'язаного зі сприйняттям текстової інформації. Фахівці рекомендують встановити на комп'ютері найбільш зручний і безпечний шрифт, який полегшить роботу і допоможе уникнути проблем із зором.

До речі, таким після тривалих досліджень був визнаний популярний, хоча і не "стандартний за замовчуванням", шрифт Verdana, розміром 10–12 пікселів.

Результати досліджень показали, що шрифт без зарубок дозволяє легше сприймати великі обсяги текстової інформації. У цьому випадку очі менше напружуються і, отже, менше втомлюються.

Але є ще ряд моментів, на які слід звернути увагу. Так, важлива частота перерв під час роботи. Як рекомендація прийнято називати 7–10 хвилин кожної години роботи. Також мають значення освітлення, налаштування яскравості і контрастності монітора. Все це існує можливість відрегулювати в процесі роботи. Наприклад, якщо ви відчули, що після "додавання яскравості" очі стали втомлюватися більше, можна збавити кольоровість.

Комп'ютерні працівники, напевно, не раз помічали, як після трудового дня "ріжуть" і печуть очі, ніби в них пісок насипали. Такий синдром отримав назву "сухого ока", при якому слизова оболонка ока недостатньо змазана і викликає це неприємне відчуття. Фахівці рекомендують зволожувати слизову ока за допомогою спеціальної вправи. Потрібно щільно зімкнути повіки і обертати закритими очима.
0 852
11-05-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги