додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Омолодження від паростків пшениці

Про користь пророслої пшениці знає чи не кожен.

З давніх часів люди хотіли бути здоровими і довго жити і серед безлічі цілющих способів виділили окремо зерна пророслої пшениці.
Відомо, що пшениця корисна сама по собі. З неї варять каші, супи, різні киселі. Але найбільше корисних речовин, вітамінів і мінералів, знаходиться в консервації — зерно береже їх для своїх паростків. Коли зерно починає проростати, воно вкладає в паросток всі корисні речовини, тому проросла пшениця в кілька разів корисніша звичайної.

Паростки пшениці неодноразово досліджували в біохімічних лабораторіях. У підсумку був винесений вердикт: тим, хто хоче залишатися молодим довгі роки, бажає зберегти здоров'я, сексуальність і життєву енергію, треба обов'язково включити в раціон паростки пшениці.

Найбільша кількість біологічно активних речовин міститься в паростках довжиною 1–2 мм, а більш довгі паростки набувають гіркуватий смак і втрачають частину своїх корисних властивостей. Пророслі зерна пшениці вживають щоденно по три столові ложки в сирому вигляді. Найкраще їх їсти вранці, тому що вони довго перетравлюються. Якщо важко жувати цілі зерна, їх можна перемолоти в блендері і додавати в готові супи, салати, каші.

Аюрведа вчить, що паростки пшениці дозволяють врівноважити свій внутрішній баланс, знайти в собі нові сили, зарядитися позитивною енергією. У китайській медицині паростки пшениці використовують, щоб нейтралізувати велику концентрацію енергії Інь або Ян. Крім того, згідно стародавнім вченням, цей органічний продукт збалансовує людську натуру, робить її гармонійною і врівноваженою.

У зернах пророслої пшениці дуже багато вітамінів, кальцію, калію, фосфору, заліза, йоду, міді, фолієвої кислоти, інших мікроелементів, необхідних людському організму. Проросла пшениця благотворно впливає на нервову систему, тому що містить велику кількість вітамінів групи В, які покращують мозкову діяльність і роботу центральної нервової системи.
0 1 789
8-05-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...