додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

В чому небезпека аспірину та парацетамолу

Навіть у невеликих кількостях аспірин і парацетамол небезпечні.

При відчутті болю або температури ми насамперед хапаємося за звичні засоби - аспірин або парацетамол. Ці традиційні ліки здаються нам найбільш нешкідливими і в той же час ефективними до лікарських призначень.

Фахівці попереджають, що навіть у невеликих кількостях аспірин і парацетамол можуть стати причиною важкого отруєння.

Існують правила, які варто запам'ятати тим, хто звик призначати лікування самостійно. Головне для любителів парацетамолу - не припустимо застосовувати більше 4 г цього препарату на добу. Професор фармакології медичного факультету Ерлангенського університету Кай Брунеї зазначив, що якби ліцензування препарату проходило зараз, то цей препарат ні за що не потрапив би в продаж. Виявляється, що навіть дозволена доза в 4 г може привести до важкої інтоксикації печінки, а якщо дозу перевищити в два рази, то це загрожує печінковою недостатністю.

Аспірин часто хвалять за його здатність розріджувати кров, що запобігає утворенню тромбів. Проте всі призначення повинні бути строго індивідуальними. Аспірин "спрацьовує" у тих, у кого кров досить густа, але якщо кров не відрізняється густотою, то в разі травми кровотечу зупинити буде дуже складно. Професор Бруне каже, що ефект знеболювання закінчиться вже через кілька годин. А от ефект розрідження крові зберігається до трьох діб. Тому у хворого може відкритися кровотеча або закровоточити щойно загоєна рана.
0 1 753
6-05-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги