додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Винайдено засіб для боротьби з голодом

В мозку знайшли нервові клітини, які контролюють апетит.

Це невелика група нейронів PVH MC4R. Вимкнення PVH MC4R підсилює відчуття голоду, а підвищення їх активності допомагає його позбутися, повідомляє The Daily Mail. Вчені провели дослідження на мишах. У першому експерименті піддослідні тварини, які лягали спати ситими, прокидалися дуже голодними посеред ночі, якщо активність нейронів знижувалася.

У другому експерименті фахівці спробували розібратися, що відчували миші, коли активність нейронів підвищувалася. Голодних мишей розміщували між двома кімнатами. В одній з кімнат був лазер, який активував нейрони. Голодні тварини постійно сиділи в кімнаті з лазером. Ситі тварини проводили час і в тій, і в іншій кімнаті.

Судячи з усього, клітини знижували апетит, не створюючи у мишей неприємних відчуттів. Швидше за все, вони заспокоювали мишей і позбавляли їх від роздратування, викликаного почуттям голоду. Ймовірно, відкриття вчених допоможе створити новий препарат для тих, кому потрібно схуднути. Однак деякі фахівці відзначають: далеко не завжди причиною переїдання є голод. Швидше за все, тим, хто заїдає стрес або їсть від нудьги, новий засіб не допоможе.
0 773
2-05-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...