додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Косметика прискорює клімакс

Причиною клімаксу є, як не дивно, косметика.

У ході дослідження медиками була проаналізована значна кількість даних за 1999-2008 роки, отримана в ході масштабного загальнонаціонального дослідження здоров'я населення. Ці дані включали в себе показники здоров'я більш ніж 31 тисячі осіб, включаючи майже півтори тисячі жінок у постменопаузі.

Людей, зокрема, тестували на рівні вмісту в крові та сечі штучних хімічних сполук, що руйнують ендокринну систему. Встановлено, що у жінок, в організмі яких фіксувався високий рівень вище вказаних хімікатів, менопауза наступала на 2-4 роки раніше, ніж у жінок з їх низьким вмістом. "Ці речовини порушують природний процес секреції і розподілу гормонів в організмі, що веде до раннього припинення функції яєчників", – висловилися з цього приводу дослідники.

Медики пояснюють, що небезпечні речовини можуть міститися в тому, чим велика кількість жінок часто користується: в продуктах побутової хімії, засобах особистої гігієни та косметиці, лосьйонах, парфумах, гримі, рідкому милі, спреях для укладання волосся, лаку для нігтів тощо.

Вчені рекомендують переглянути своє ставлення до використання такої продукції і не зловживати нею.
0 828
1-05-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги