додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Мозок підлітка відмовляється ризикувати в присутності матері

У дослідженні брали участь 14-річні підлітки і їхні матері.

Підлітків посадили за автосимулятор. Дослідники стежили за активністю мозку учасників, поки ті їхали по трасі. Спочатку добровольці виконували завдання поодинці, а потім поруч з ними сідали їхні мами.

Дослідження показало: сидячи за кермом на самоті, підлітки брали ризиковані рішення в 55% випадків. При цьому підвищувалася активність в областях мозку, пов'язаних з винагородою. Перебуваючи поруч з матір'ю, учасники йшли на ризик тільки в 45% випадків. Якщо ж вони все-таки ризикували, то рівень активності в зонах, що відповідають за винагороду, практично не підвищувався.

Коли підліток у присутності мами дотримувався правил дорожнього руху, наприклад, зупинявся на жовтий сигнал світлофора, активізувалася префронтальна кора. Дана область пов'язана з оцінкою ситуації і подальшим прийняттям рішень. Учені зробили висновок, що присутність матері змушує підлітків поводитися обачно.

До речі, дослідники вже проводили схожий експеримент. Тоді вони спостерігали за тим, як змінювалося поведінку водіїв у присутності ровесників. Після появи однолітка підлітки починали частіше виконувати небезпечні маневри.
0 847
29-04-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги