додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як перемогти соціофобію

Виявляється, людині, яка страждає від соціофобії, потрібно просто стати невидимим.

І вчені з Каролінського інституту довели: це цілком можливо. У новому дослідженні взяли участь 125 осіб. Фахівці створили в учасників ілюзію невидимості. Вони використовували шоломи віртуальної реальності.

Добровольці в шоломах дивилися на свої тіла і бачили порожній простір. Дослідники одночасно доторкалися пензлем до тіл учасників і до тієї області, яку ті бачили. Через це людям здавалося, ніби кисть стосувалася їх невидимого тіла, розповідає The Mirror.

Ілюзія виникала менше ніж за хвилину. Добровольці щиро вірили в реальність що відбувається. Вони покривалися потім, коли вчені проводили ножем по порожньому простору, яке учасники вважали своїм тілом. Потім дослідники помістили добровольців в стресову ситуацію. Учасників оточили незнайомі люди.

Фахівці помітили, що частота серцевих скорочень і рівень стресу у добровольців були нижчі, коли ті вважали себе невидимками. Вчені припускають: ймовірно, за допомогою такого методу можна вилікувати соціофобію. Надалі дослідники планують з'ясувати, як дана ілюзія впливає на моральні рішення.
0 939
29-04-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...