додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Виявили білок, який викликає напади астми

Більшість людей, які страждають від астми, здатні контролювати хворобу за допомогою інгаляторів.

5% астматиків існуючі методи лікування не допомагають. Дослідники з Університету Кардіффа, Королівського коледжу Лондона і Клініки Майо стверджують: скоро їм вдасться перемогти астму, розповідає The Daily Mail. За словами фахівців, напади астми викликають білок CaSR. Відкриття було зроблено випадково.

П'ять років тому професор Даніела Ріккарді, яка раніше вивчала остеопороз, почала досліджувати легені. Вона зрозуміла, що білок CaSR, який регулює рівень кальцію в кістках, пов'язаний з дихальними шляхами. Тести показали: у астматиків CaSR в організмі набагато більше, ніж у здорових людей. Коли людина, що страждає астмою, вдихає подразник, наприклад, пил, дим або пилок, CaSR підвищує рівень кальцію в клітинах його легеневої тканини. Через надлишок кальцію дихальні шляхи звужуються, і виникає спазм.

Фахівці відзначають, що засіб, переважна активність CaSR, вже існує. Це кальцілітік, який створили 15 років тому для лікування остеопорозу. Препарат виявився безпечним, але неефективним при остеопорозі. Дослідники вже випробували ліки на мишах і зразках людської тканини. Вони заявляють: в лікуванні астми кальцілітік може допомогти.

У найближчому майбутньому вчені планують почати клінічні випробування. Якщо все пройде успішно, то протягом 5 років у астматиків з'явиться нове ліки. Вони зможуть вдихати препарат, використовуючи інгалятор. Швидше за все, кількох курсів лікування буде досить, щоб назавжди позбутися від нападів астми. Ймовірно, засіб допоможе і тим, хто страждає від хронічної обструктивної хвороби легень (ХОЗЛ) та хронічного бронхіту.
0 689
28-04-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги