додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Захворювання на рак зросте на 70 відсотків

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я зробили вельми песимістичні прогнози щодо здоров'я людства в найближчому майбутньому.

На думку фахівців, по всьому світу стане набагато більше людей, які страждають такими серйозними патологіями, як слабоумство і рак. При цьому зростання захворюваності онкологічними недугами оцінюється аналітиками як дуже серйозний.

"Через 20 років раковими захворювання страждатиме на 70 відсотків більше людей, ніж у даний час", – такі розрахунки співробітників ВООЗ. На їхню думку, рак, а поряд з ним і слабоумство, виявляться патологіями, масштаби яких виростуть найбільш значно в порівнянні з іншими хворобами.

Відносно недоумства експерти також представили свої прогнози: за їхніми даними, з сьогоднішнього показника в 45 мільйонів жителів планети це захворювання зросте до рівня 135 500 000 чоловік до 2050-го року.

Значне зростання показників важких хвороб медики пов'язують з явищем невблаганного старіння людства. До 2050 року представники ВООЗ передрікають двократне зростання числа пенсіонерів на планеті – кількість людей у віці старше 60 років зросте з 868 млн до двох мільярдів. Одночасно із цим автоматично збільшиться число хронічних захворювань у світі, вважають експерти.

За даними організації, найбільш активно чисельність літніх людей зростає в країнах з погано розвиненою системою охорони здоров'я. "Ці країни будуть не готові до того, щоб протистояти різкому збільшенню числа хворих", – кажуть експерти. Їх підрахунки показують, що на ці країни припаде понад 60 відсотків всіх ракових захворювань у світі.
0 806
27-04-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги