додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Жінки частіше страждають від побічних ефектів ліків, ніж чоловіки

Фахівці вивчали реакцію клітин печінки чоловіків і жінок на такі засоби, як диклофенак, аміназин, ацетамінофен, верапаміл і омепразол.

Ці препарати впливають на печінку по-різному. Виявилося, клітини печінки жінок більш сприйнятливі до несприятливих ефектів лікарських засобів, ніж клітини печінки чоловіків, пише Zee News.

Учені вперше виявили гендерні відмінності на клітинному рівні. Також фахівці вивчили окремо клітини жінок в пре- і постменопаузі. Вони хотіли врахувати гормональні зміни. Клітини печінки жінок в постменопаузі були найбільш сприйнятливими до побічних ефектів лікарських засобів.

До речі, дослідники з Університету Пенсильванії нещодавно розповіли про те, чому жінки страждають від захворювань шлунково-кишкового тракту частіше за чоловіків. За словами вчених, нервові клітини, які контролюють рух їжі по кишечнику, у жінок реагують на сигнали, що надходять від мозку, повільніше, ніж у чоловіків. Крім того, в нервовій системі у жінок вище рівні гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК) – гальмівного нейромедіатора.
0 733
27-04-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги