додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

7 правил довгого і здорового життя

Згідно з результатами останніх досліджень, американські вчені склали сім золотих правил здорового життя.

Їх виконання імовірно має захистити людей від онкологічних хвороб, а також серцево-судинних недуг, які є головною причиною передчасної смерті.

Фізична активність – наука довела, що перебування в сидячому положенні більше чотирьох годин на день збільшує ризик розвитку хронічних хвороб, а більше шести – підвищує небезпеку діабету, а з ним і передчасної смерті. Тому рухайтеся якомога більш часто. Ходіть на роботу пішки, катайтеся на велосипеді, плавайте в басейні і в природних водоймах. Кожен день проходите на своїх ногах не менше 4 км.

Відмова від куріння – ніколи не пізно почати жити заради свого здоров'я! Навіть завзяті курці, які десятиліттями не розлучалися з сигаретами, після відмови від куріння на 40% знижують ризик хвороб серця і судин вже через п'ять років.

Контроль рівня цукру в крові – підвищений рівень цукру в крові збільшує небезпеку розвитку діабету з такими його ускладненнями, як сліпота, хвороби нирок і пошкодження нервів. У чоловіків середнього віку з діабетом ризик хвороб серця в п'ять разів вище, а у жінок – у вісім разів.

Контроль ваги – підтримка здорової маси тіла. Один з ключових способів запобігти ранньому відходу з життя. Про це свідчить безпристрасна медична статистика.

Контроль кров'яного тиску – при недолікованій гіпертонії розвивається серцева недостатність, при якій серце вже не справляється з проходячим через нього потоком крові. Якщо куріння – головна причина передчасної смерті в розвинених країнах, то гіпертонія на впевненому другому місці.

Здорова дієта – середземноморська дієта істотно знижує ризик інфарктів, інсультів і кількості передчасних смертей. Перехід на даний режим харчування, як з'ясували шведські вчені, подарує вам, в середньому, три зайвих роки життя. Зовсім непогано!

Контроль рівня холестерину – надлишок холестерину веде до "засмічення" кровоносних артерій, що може призвести до інфаркту. Слідкуйте за цим показником і в разі необхідності приймайте ліки для зниження рівня "поганого" холестерину.
0 545
23-04-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги