додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Жирна їжа шкодить більше, ніж здається

Всього п'ять днів споживання продуктів з високим вмістом жирів достатньо, щоб змінити процес метаболізму глюкози в м'язах.

Це довели дослідники з Політехнічного університету Вірджинії. Зміни можуть призвести до набирання ваги, ожиріння та інших проблем зі здоров'ям, пише Science World Report.

Вчені попросили студентів дотримуватися дієти з високим (55%) вмістом жирів. Здорова дієта повинна включати близько 30% жирів. Загалом учасники вживали ненабагато більше калорій, ніж потрібно. У раціон добровольців входили сосиски, макарони з сиром, печиво і їжа з додаванням великої кількості вершкового масла.

Фахівці вивчили зразки м'язової тканини студентів. Аналіз показав, що через п'ять днів неправильного харчування процес гліколізу (окислення глюкози) у м'язах змінився. При цьому студенти не набрали вагу, і їх чутливість до інсуліну не знизилася.

Вчені відзначають: порушення метаболізму глюкози є фактором ризику розвитку метаболічних порушень. Вони збираються продовжити спостереження за учасниками, щоб з'ясувати, як зміни вплинуть на організм.
0 809
23-04-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги