додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Тривалість кар’єри залежить від ваги при народженні

Учені з Університету Гельсінкі проаналізували дані 13 500 осіб.

Дослідження показало, що 20% осіб, які народилися в 1934-1944 роках, вийшли на пенсію з причини непрацездатності в період між 1971 і 2011 роками. В основному на пенсію виходили через психічні розлади, захворювання опорно-рухового апарату та серцево-судинні захворювання, пише Psych Central.

Низька вага при народженні істотно підвищувала ризик дострокового виходу на пенсію. Середній пенсійний вік учасників, що вийшли на пенсію в зв'язку з психічними розладами, становив 51 рік. Решта добровольці, які достроково вийшли на пенсію, у середньому працювали на 10 років довше.

Так, за словами дослідників, внутрішньоутробний розвиток має велике значення для здоров'я населення та економіки. До речі, фахівці з Університету МакМастер нещодавно з'ясували, що низька вага при народженні призводить до психічних розладів. Люди, що народилися з екстремально низькою масою тіла, у дорослому віці страждають від таких проблем, як депресія, тривожні розлади або синдром дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ), удвічі частіше, ніж ті, хто народився з нормальною масою тіла.
0 1 039
17-04-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...