додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Колір стін впливає на здоров’я

За словами фахівців, невдалий колір може призводити до розвитку різних захворювань.

Наприклад, стіни червоного або яскраво-оранжевого кольору підвищують рівень стресу і викликають роздратування. Іноді через такі кольори з'являється свербіж шкіри. Ці кольори також сприяють швидкому поглинанню їжі. Це загрожує порушенням травлення, пише The Jewish Times.

Менш яскраві відтінки помаранчевого кольору вчені рекомендують для кухонь та їдалень. Подібні кольори заряджають бадьорістю і гарним настроєм на весь день. Помаранчевий колір добре підійде для робочого місця, адже він стимулює розумову діяльність. Щоправда, на психіку під час роботи він діє гнітюче.

Білого кольору в інтер'єрі не повинно бути занадто багато. Білі приміщення здаються стерильними, холодними і приглушують позитивні емоції. Для спальні краще всього підходить блакитний колір. Він позитивно впливає на інтимне життя. А ще в спальнях з блакитними стінами людям часто сняться гарні сни. Освітлення квартири теж слід добре продумати. Найкраще, якщо його можна буде вибирати за настроєм.

Освітлення особливо важливо взимку. У похмурих і темних кімнатах людина часто впадає в зневіру і відчуває тривогу. Тривале перебування в подібних приміщеннях може стати причиною депресії, діабету 2 типу, ожиріння і навіть онкологічних захворювань. Деякі фахівці не радять жінкам вішати в спальні тонкі напівпрозорі штори. Світло, що проникає через них, сприяє набиранню зайвої ваги.
0 924
17-04-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги