додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

ВООЗ обіцяє допомагати жертвам епідемій швидше

Нова мережа для координації роботи медичних груп швидкого реагування в надзвичайних ситуаціях почала працювати завдяки Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

ВООЗ уже попросила представників медичних служб та неурядових організацій пройти попередню реєстрацію в новій системі, яка повинна спростити та покращити зв'язок окремих команд у ситуаціях НП.

Керує новим проектом доктор Ян Нортон. За його словами, ця мережа дасть можливість скоротити час реагування медичних команд. Це особливо актуально в умовах природних катастроф, наприклад, при землетрусі або цунамі. Також мережа зможе себе проявити при придушенні спалахів захворювань.

Варто відзначити, що про бажання створити резервний фонд та спеціальні групи швидкого реагування ВООЗ заявила ще на початку поточного року. Але остаточне рішення прийняли після аналізу роботи по боротьбі зі спалахом Ебола. Справа в тому, що ВООЗ отримала безліч докорів через повільне реагування. Пізніше генеральний директор організації Маргарет Чан зізнавалася: "Епідемія Ебола виявилася мега-кризою, яка перевершила можливості ВООЗ".
0 623
15-04-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...