додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Екстравертів не так багато

За словами дослідників, багато хто вважає, ніби їхні друзі більш товариські, ніж вони самі.

Справа в тому, що наші уявлення про суспільство спотворені. Існує так званий "парадокс дружби", який виникає через непропорційний розподіл екстравертів та інтровертів у соціальних групах. Причому, у групах екстравертів цей парадокс найпомітніший, розповідає The Huffington Post.

Зазвичай соціальні групи формуються внаслідок екстраверсії та гемофільної (схильності схожих людей притягатися один до одного). Тобто в соціальних групах дуже багато екстравертів. Інтровертам простіше точно оцінити кількість екстравертів та інтровертів у суспільстві, оскільки "парадокс дружби" не настільки сильно впливає на їхню думку. У дослідженні взяли участь 284 кандидата на ступінь магістра ділового адміністрування (MBA).

Учені опитали добровольців через 5 і 11 тижнів після ознайомчої лекції. Студентів попросили зазначити своїх друзів у списку учнів. Також фахівці за допомогою тесту з'ясували: екстравертами або інтровертами були учасники. Виявилося, чим більш товариська людина, тим більше у неї друзів-екстравертів. Дослідники прийшли до висновку, що тільки соціальні групи екстравертів відбивають розподіл екстравертів та інтровертів у суспільстві.
0 730
14-04-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...