додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Від переливання крові – негативні наслідки

CBC News розповідає про розвиток важкої форми алергії на рибу (лосось) і арахіс у восьмирічного хлопчика після переливання крові.

Лікарі були змушені видати пацієнту шприц з адреналіном. При цьому до переливання алергії в хлопчика не було. Переливання йому проводилося в зв'язку з лікуванням раку мозку.

Мабуть, алергія – результат потрапляння в тіло дитини антитіл до алергенів. Тому в пацієнта алергія розвинулася на продукти, які він абсолютно нормально їв до цього. За словами лікарів, крім антигістамінних препаратів, у цьому випадку можна спробувати поступово вводити в раціон пацієнта проблемні продукти. Як правило, алергічні реакції зникають із часом.

Однак це ставить під питання безпеку донорського матеріалу. Особливу небезпеку становить плазма. У зв'язку із цим експерти закликають ретельніше перевіряти донорів на алергії. Насправді серед донорів досить багато хворих на алергію. Наприклад, дослідження, що проводилося в Канаді в 2010 році, показало: майже 8% донорів-алергіків мали важкі форми алергії.
0 1 029
12-04-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...