додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

«Сови» хворіють частіше, ніж «жайворонки»

У дослідженні вчених з Університету Корі взяли участь 1600 осіб у віці від 47 до 59 років.

З них 95 були "совами", 480 – "жайворонками", а решта – ні тими, ні іншими. Учасники розповіли фахівцям про режим свого сну. Дослідники оцінили стан здоров'я добровольців, передає WebMD.

Незалежно від віку, способу життя та кількості сну, рівні ліпідів у крові в "сов" виявилися вищими, ніж у "жайворонків". Чоловіка-"сови" частіше страждали від діабету й саркопенія (зміни скелетної мускулатури, що приводить до втрати м'язової маси і сили) у порівнянні з жайворонками. У жінок- "сов" жирових відкладень в ділянці живота було більше, ніж у жінок- "жайворонків". Крім того, у жінок- "сов" був підвищений ризик метаболічного синдрому, який часто приводить до діабету і серцево-судинних захворювань.

За словами дослідників, у "сов" нижча якість сну. Крім того, вони частіше ведуть неправильний спосіб життя – палять, їдять вночі й мало рухаються. Ймовірно, все це і підриває їхнє здоров'я. Загалом "сови" виявилися молодшими за "жайворонків", тому фахівці наполягають на тому, щоб цій проблеми приділялася якомога більше уваги. Однак в існуванні причинно-наслідкового зв'язку вчені поки не впевнені.
0 836
10-04-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги