додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Підводка для очей небезпечна

Учені з Університету Ватерлоо вивчили безліч відеозаписів.
Вони підрахували кількість частинок підводки, які потрапляли на слізну плівку, що захищає очі, після нанесення макіяжу різними способами. Фахівці з'ясували, що нанесення підводки на внутрішнє повіко може стати причиною проблем з очима, пише Zee News.
Після нанесення підводки на внутрішню лінію росту вій протягом п'яти хвилин на слізну плівку переміщалося на 15-30% більше часток підводки, ніж при нанесенні макіяжу на зовнішню лінію росту вій. Крім того, підводка з внутрішньої лінії росту вій швидше потрапляла в очі. Чим більше проходило часу, тим менше підводки виявлялося на слізної плівці. Через 2 години її залишалося зовсім мало.
За словами дослідників, підводка здатна змінити слізну плівку й викликати дискомфорт. До складу підводки зазвичай входять віск, масла, силікон і натуральні смоли. Завдяки цим компонентам підводка тримається довго. Нанесення підводки на внутрішнє віко може призводити до подразнення, почервоніння очей, потрапляння в них небезпечних бактерій, а іноді навіть до очних інфекцій і проблемам із зором. Особливому ризику піддаються люди, які носять контактні лінзи. Щоб знизити ризик інфекції, потрібно часто точити олівець для очей.
0 829
9-04-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...