додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Знизити рівень недоумства може кожен

Відомо: овочі корисні.
Зокрема, якщо людина щодня буде з'їдати по порції листових овочів, вона зможе знизити ризик розвитку деменції, відзначає The Telegraph. Співробітники Університету Раш зробили цей висновок, оцінивши раціон і розумовий статус приблизно 950 літніх людей.
Так, люди (середній вік – 81 рік) проходили 19 тестів для визначення розумових функцій і говорили, які продути харчування й напої з 144 пунктів списку вони споживали. У підсумку літні люди, які споживали, наприклад, шпинат і кале (різновид капусти) 1 або 2 рази на день, мали менше ознак згасання розумових здібностей. Загалом це дозволяло загальмувати розвиток згубних процесів на 11 років.
За словами Марти-Клер Морріс, провідного автора дослідження, овочі – простий і доступний спосіб, який може змінити життя тисяч людей. Мабуть, листові овочі мають позитивний ефект завдяки високій концентрації вітамінів та інших сполук. Наприклад, це вітамін К, лютеїн, фолієва кислота і бета-каротин. До речі, раніше було доведено, що шпинат дає м'язову силу.
0 620
7-04-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...