додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Спростували міф про яблука

Вважається, ніби лише одного яблука на день достатньо, щоб зміцнити здоров'я.
Нещодавно вчені з Мічиганського з'ясували: це не так. Фахівці проаналізували дані 8399 американців. Причому спочатку дослідники виявили докази дивовижною користі яблук. Учасники, які з'їдають по одному маленькому яблуку на день, ходили до лікаря кілька разів на рік на 9% рідше за тих, хто цього не робив, пише The Daily Mail.
Коли фахівці врахували інші фактори, виявилося, що шанси на відвідування лікаря в людей, які їли яблука, і в тих, хто їх не їв, однакові. Любителі яблук залишалися в лікарні на ніч і зверталися до фахівців в галузі психічного здоров'я так само часто, як інші добровольці. Щоправда, рецептурні препарати вони брали рідше. З 8399 учасників дослідження 753 (9%) з'їдали по яблуку в день, а 7646 (91%) – ні.
Дослідники не заперечують, що яблука корисні для здоров'я. У них міститься вітамін C, який необхідний імунній системі. Крім того, яблука зміцнюють зуби і захищають клітини мозку. Ймовірно, вони навіть здатні запобігти розвитку хвороби Альцгеймера. Однак, судячи з усього, на загальний стан здоров'я вживання яблук не надто сильно впливає.
0 678
7-04-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...