додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Характер впливає на ставлення людини до їжі

У дослідженні вчених зі Швейцарської вищої технічної школи Цюріха взяли участь 1000 осіб.
Добровольці заповнили анкети про харчування й опитувальник, призначений для оцінки вираженості п'яти основних рис особистості – відкритості, сумлінності, екстраверсії, поступливості й невротизму, повідомляє The Daily Mail. Виявилося, екстраверти, невротики і неорганізовані люди схильні до переїдання. Ті, хто відкритий для нових вражень, і сумлінні особистості набагато рідше зловживають шкідливими калорійними продуктами.
За словами фахівців, недобросовісні люди їдять імпульсивно і не можуть встояти перед смачною їжею. Невротики намагаються заїсти негативні емоції. Екстраверти їдять більше жирної їжі і випивають більше алкоголю, тому що вони, як правило, їдять з іншими людьми. Ті, хто відкритий для нових вражень, вживають більше фруктів, овочів і салатів, а також, як правило, рідше їдять м'ясо.
На проведення дослідження фахівців надихнули вчені з Оксфордського та Кембриджського університетів. Вони виділили три групи людей: "любителі побенкетувати" (продовжують їсти, бо ніколи не відчувають реального насичення через недостатню секрецію гормону, глюкагоноподібного пептиду-1), "люди, які постійно відчувають потяг до їжі" (безперестанку думають про їжу, нерідко внаслідок наявності "генів ожиріння") і "раби емоцій" (намагаються заїсти проблеми). Кожен з трьох типів повинен харчуватися певним чином.
0 885
2-04-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...