додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Рак печінки – не обов’язково від алкоголізму

Лише трьох алкогольних напоїв достатньо при щоденному споживанні, щоб розвинувся рак печінки.
Але кава здатна знизити ризик раку, говорять дослідники. Відомо: 5-6 одиниць спиртного (приблизно три стандартні келихи вина на 175 грамів) у багатьох випадках призводять до раку печінки. Однак, згідно з низкою досліджень, щоденне споживання кави зменшує ймовірність на 14% у розрахунку на кожну чашку.
Фахівці врахували 8,2 мільйона осіб, з яких більш ніж у 24500 осіб був рак печінки, передає The Telegraph. На статистику значно впливала вага людини, вживання спиртного, кави. При цьому було встановлено: регулярне споживання риби і регулярні тренування знижують ризик захворювання.
Загалом вчені зробили висновок: жінкам не варто пити більше одного алкогольного напою на день, а чоловікам – не більше двох. За їхніми словами, не варто забувати про те, що алкоголь, як і тютюн, належить до канцерогенів першого класу. Також зайва вага значно підвищує ризик раку. Кава ж, крім захисту від раку печінки, зменшує ймовірність розвитку раку матки.
0 603
1-04-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги