додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Фізична активність допоможе не перекушувати

Попередні дослідження показали: в середньому 97% жінок і 68% чоловіків іноді відчувають непереборний потяг до їжі.
Стрес і поганий настрій, як правило, змушують людей їсти калорійні солодощі. Подібні перекушування миттєво знижують емоційну напругу і позбавляють від втоми, але, на жаль, ненадовго. Існують дані про те, що фізичні вправи можуть знизити тягу до перекушування, зокрема до шоколаду. Люди починають почуватися активними. Вправи створюють у них позитивний настрій. Дослідники з Університету Інсбрука хотіли з'ясувати, чи допомагає нетривала фізична активність (приблизно 15 хвилин) впоратися з шкідливою звичкою, передає Medical News Today.
У дослідженні взяли участь 47 осіб з надмірною вагою. Середній вік добровольців становив 28 років. Учасники щодня перекушували шоколадом та іншими калорійними солодощами. Перед дослідженням добровольці не повинні були їх їсти протягом 3 днів. Фахівці розділили учасників на 2 групи. Половина добровольців деякий час енергійно ходила по біговій доріжці, а решта просто сиділи. Потім учасники з обох груп посиділи спокійно ще 5 хвилин, після чого їм запропонували виконати тест на ефект Струпа, що викликає стрес. Людям показували назви різних кольорів (наприклад, "червоний" або "синій"). Кожне слово часто було надруковано кольором, що не збігається з назвою. Від учасників вимагалося або назвати колір слова, або прочитати його.
Потім добровольцям запропонували вибрати солодощі, розгорнути їх і потримати в руці протягом приблизно 30 секунд. У цей момент дослідники виміряли частоту пульсу і кров'яний тиск добровольців, щоб оцінити рівень їхнього емоційного збудження і силу тяги. Тест на ефект Струпа викликав в учасників стрес і підвищив тягу до солодкого. Однак добровольцям, які ходили по біговій доріжці, менше хотілося солодкого, порівняно з тими, хто просто сидів. У тих, хто не ходив по доріжці, в той момент, коли вони тримали солодкість в руці, пульс підвищувався. Крім того, вони відчували більш сильний потяг. Так, фізична активність допомагає не тільки скинути вагу, але й подолати потяг до шкідливої їжі.
0 611
1-04-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги