додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Створили новий тест для визначення порушень мислення

Фахівці з Клініки Майо запросили взяти участь у дослідженні 1449 осіб у віці від 70 до 89 років, які не мали проблем з пам'яттю чи мисленням.
Потім кожні 15 місяців протягом 4,8 року добровольці виконували когнітивні тести. За період дослідження в 401 людини (28%) з'явилися помірні когнітивні порушення, пише Psych Central.
Дослідники проаналізували інформацію про учасників, зібрану під час дослідження, і виділили такі фактори ризику помірних когнітивних порушень, як рівень освіти, інсульт, діабет, паління, симптоми депресії і тривоги. Також вони врахували результати тестів на пам'ять і мислення. Кожному з факторів фахівці присвоїли бали. Вони відповідали тому, наскільки сильно фактор підвищував ризик.
Наприклад, діабет у віці до 75 років – це 14 балів, а 12 і менше років навчання – 2 бали. Серед жінок у групі найменшого ризику опинилися учасниці, які набрали менше 27 балів, а найбільшому ризику були схильні ті, хто набрав більше 46 балів. У чоловіків і жінок з високим ризиком помірні когнітивні порушення розвивалися в 7 разів частіше, ніж у добровольців з низьким ризиком.
Найсильніше на ризик помірних когнітивних порушень впливали вік, серцево-судинні захворювання, депресія, тривожні розлади і результати когнітивних тестів на початку дослідження. А ось від наявності гена APOE-e4 ризик залежав не настільки сильно. Вчені сподіваються: цей простий тест допоможе фахівцям швидко оцінити схильність пацієнтів до когнітивних порушень, які можуть призводити до деменції.
0 850
28-03-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...