додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Забруднення повітря спричинює алергію

Вчені з Інституту Макса Планка з’ясували, що забруднення повітря може стояти за зростанням кількості людей із симптомами алергії.
Гази, діоксид азоту і приземний озон, мабуть, провокують хімічні зміни в деяких алергенах, роблячи їх більш агресивними, передає Zee News. Це і глобальні зміни клімату проводять до зростання числа алергій, спричинених алергенами, які перебувають в повітрі.
Були проведені лабораторні тести і комп'ютерні симуляції, які дозволили дослідити ефект, вироблений різною концентрацією озону і діоксиду азоту на головний алерген, що міститься в березовому пилку (Bet v 1). Підсумок: озон, основний компонент смогу, окисляє амінокислоту тирозин, яка допомагає формувати білки Bet v 1.
Так запускається ланцюжок хімічних реакцій, що включають проміжні форми реактивного кисню, які здатні зв'язувати білки разом, змінюючи їх структуру і біологічні ефекти. Коли це відбувається, пов'язані білки можуть стати більш небезпечними алергенами.
У свою чергу, діоксид азоту, що виділяється автомобілями, змінює полярність і здатність до прив'язування алергенних білків Bet v 1. Це вкупі з ефектом озону, можливо, посилює імунну відповідь організму на частинки алергену, особливо, якщо повітря вологий і забруднений смогом.
0 1 048
27-03-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги