додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Учені впораються зі спадковими пухлинами шлунку та грудей

Існуючі лікарські засоби можна використовувати для ефективного лікування й навіть профілактики спадкових форм раку шлунку та молочної залози.
Поки що єдиний спосіб лікування цієї форми раку шлунку – хірургічне видалення ділянок, які несуть мутантний ген, пише Zee News.
Дольковий рак молочної залози важко виявити в процесі мамографії. Тому деякі носії генів, що підвищують його ризик, роблять мастектомію (операцію з видалення молочних залоз). Нове дослідження показало, що є й інший шлях. Виявляється, на генетичні мутації, що лежать в основі цих захворювань, можна вплинути за допомогою ліків, націлених на інші клітинні механізми.
Дослідники шукали вразливі місця в ракових клітинах, позбавлених білку Е-кадгеринів, який негативно діє на пухлину. Мутація, що призводить до відсутності цього білку, підвищує ризик розвитку дифузного раку шлунку й часточкової раку молочної залози. Зазвичай Е-кадгеринів присутній у здорових і відсутній у ракових клітинах.
Вчені припустили, що мутація може створювати в ракових клітинах інші слабкі місця, і мали рацію. Потім дослідники вивчили існуючі препарати, які здатні впливати на ці білки. Вони з'ясували: з спадковими формами раку шлунку та молочної залози можна впоратися за допомогою хіміопрофілактики.
0 706
27-03-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги