додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Дієта знижує ризик хвороби Альцгеймера

Фахівці з Університету Раш поєднали дієту DASH, розроблену для профілактики і лікування гіпертонії, і середземноморську дієту.
Ці дієти зменшують ризик серцево-судинних захворювань, таких як гіпертонія, інфаркт та інсульт. Нову дієту вчені назвали MIND, розповідає Zee News.
Дослідники порівняли нову дієту з двома дієтами окремо. У тих добровольців, які суворо дотримувалися дієти MIND, ризик хвороби Альцгеймера знизився на 53%. У людей, які іноді порушували дієту, ризик зменшився на 35%. В учасників, що дотримували дієту DASH, ризик деменції знизився на 39%, а у тих, хто дотримувався Середземноморської дієти – на 54%. Проте позитивний ефект спостерігався лише у тих, хто суворо дотримувався ці дієти.
Дієта MIND включає 15 пунктів, в тому числі, 10 продуктів, корисних для мозку. Це овочі, горіхи, ягоди, боби, цільні злаки, риба, м'ясо птиці, оливкова олія і вино. До шкідливих продуктів, від вживання яких необхідно, по можливості, утримуватися, відносяться червоне м'ясо, масло, маргарин, сир, випічка, солодощі, смажена їжа і фастфуд. Творці дієти рекомендують з'їдати менше 1 чайної ложки вершкового масла в день і менше 1 порції сиру, смаженого або фастфуду на тиждень.
Необхідно щодня вживати, як мінімум, 3 порції цільних злаків, зелений салат, один будь-який овоч і випивати келих вина. Перекушувати слід горіхами. Боби потрібно їсти приблизно через день. Також людина, яка дотримується дієти MIND, повинна їсти м'ясо птиці та ягоди, принаймні, двічі на тиждень, а рибу – мінімум раз на тиждень. За словами вчених, таку дієту дотримувати простіше, ніж, наприклад, середземноморську.
0 395
27-03-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти