додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Фотографії повних людей змінюють сприйняття запахів

Фахівці з Університету Каліфорнії здійснили два експерименти.
Вони показали учасникам дві серії фотографій людей з надмірною й нормальною вагою. Після кожного зображення добровольцям пропонували понюхати бульбашки з лосьйонами, трохи підфарбованими різними харчовими барвниками, і оцінити їхній аромат, пише The Daily Mail.
Насправді учасникам або давали понюхати один і той самий лосьйон, або в ньому взагалі не було віддушки. Вчені помітили: коли добровольцям показували фото людей з надмірною вагою або ожирінням, вони вважали запах менш приємним. Після фотографій струнких або худих людей учасники говорили, що аромат їм подобається. Причому найбільш яскраво це проявлялося у людей з найвищими індексом маси тіла (ІМТ).
За словами фахівців, цей ефект, ймовірно, зумовлений підсвідомим почуттям огиди. Попередні дослідження показали: існує тісний зв'язок між відразою і сприйняттям неприємних запахів. Також причиною може бути думка, що люди з надмірною вагою мають проблеми із запахом тіла. Деякі відкрито налаштовані проти людей, що мають надмірну вагу, а інші мають негативні почуття підсвідомо. При цьому дискримінація лише посилює проблеми з вагою у огрядних людей.
0 942
27-03-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги