додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Унікальне лікування швидко вбиває туберкульоз

Медики протестували новий метод лікування туберкульозу (PaMZ).
Він дозволив убити більше бактерій і зробив це швидше за стандартну терапію. Нині завершено третю фазу експерименту. Тепер очікується остання стадія, передає Zee News.
PaMZ представляє поєднання трьох препаратів, в тому числі, двох ліків-кандидатів, які ще не ліцензовані для використання проти туберкульозу. За допомогою цього підходу можна вилікувати і стійкі форми туберкульозу, кажуть співробітники Університету Кейптауна.
Що важливо, сам період лікування може скоротитися, а пацієнти позбудуться необхідності робити болючі ін'єкції. PaMZ випробували вже більш ніж на 200 пацієнтів. 71% з них не мав ознак туберкульозу через 2 місяці лікування. У групі пацієнтів, які отримували стандартну терапію, таких було 38%.
Якщо метод затвердять, це позбавить від ін'єкційних препаратів і знизить вартість лікування більш ніж на 90%. Зазвичай, коли у людини туберкульоз із множинною лікарською стійкістю, то на лікування йде мінімум 18-24 місяці. Коли це чутливий туберкульоз, то йде 6-9 місяців. У важких випадках на курс йде більше 14000 таблеток і щоденні ін'єкції протягом мінімум шести місяців. Це підвищує ризик побічних ефектів. Нова терапія покликана вирішити цю проблему.
0 665
23-03-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...