додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Із віком люди більше довіряють іншим

Фахівці з Університету Буффало і Північно-Західного університету протягом кількох років вивчали взаємозв'язок між віком і довірою.
Спочатку вони проаналізували дані 197 888 чоловік з 83 країн. Виявилося, позитивна кореляція між віком і довірою існує, принаймні, останні 30 років. Тобто, вона пов'язана не тільки з епохою, в яку народилася людина, розповідає Psych Central.
Також дослідники довго спостерігали за 1230 жителями США. Вони знову помітили, що з віком ступінь довіри підвищувалася. Довіра іноді має негативні наслідки, особливо в літньому віці. Наприклад, їм можуть скористатися шахраї. Проте в учасників дослідження довіру тільки підвищувало рівень благополуччя.
Ступінь довіри може залежати від епохи. Наприклад, в період Великої депресії люди були змушені звертатися до інших за ресурсами, і, отже, довіряти один одному. А ті, хто народився після Уотергейтського скандалу, навпаки, менше довіряли владі й іншим людям. Крім того, ймовірно, що сам процес старіння робить людей більш довірливими.
Із віком коло спілкування звужується, і літні люди намагаються взаємодіяти лише з тими, кому довіряють. Також в старості люди часто прагнуть більше віддавати іншим. Вони можуть пояснювати це вірою в те, що люди навколо них надійні і хороші. Можливо, літні люди намагаються бачити в тих, хто їх оточує, лише найкраще, і ігнорувати недоліки.
0 751
22-03-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги