додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Порошкові напої – тривога медиків

Алкоголь у вигляді порошку – Palcohol – з'явиться на американському ринку цього літа.
Правила такі ж, як зі звичайним спиртним, – порошок можна купити тільки особам, які досягли 21 років. Але порошок уже викликав побоювання лікарів. Він змішується зі звичайною водою для отримання спиртовмісного розчину з певним смаком, розповідає Live Science. Поки шо компанія-виробник продає порошок зі смаком горілки, рому, коктейлю "Космополітен" і "Маргарити". Якщо змішати пакетик Palcohol з 177 мілілітрами води, вийде напій з тим же змістом спирту, що й у звичайному алкогольному напої.
Деякі штати готуються ввести заборону на порошок. В їхньому числі Колорадо, Нью-Йорк і Род-Айленд. Заборона вже діє в Південній Кароліні, Луїзіані, Массачусетсі й Вермонті. Претензії такі: порошок легше перевозити й зберігати в тих місцях, де спиртне заборонено. Він може потрапити в школу й стати популярним серед молоді. Більше того, молоді люди ризикують отримати важку інтоксикацію, якщо почнуть змішувати кілька пакетиків і додавати їх в інші напої.
Є небезпека вдихання порошку, який викличе печіння. На щастя, сп'яніння настане нешвидко. Якщо ж порошок жувати, то, крім печіння, у роті з'являться неприємні відчуття, викликані зміною текстури. Порошок стане гелем. Але тоді спиртне потрапить в організм швидше.
0 924
20-03-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...