додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Захоплення телевізором провокує сидячий спосіб життя

Фахівці з Університетського коледжу Лондона проаналізували дані більше 6000 британців, які народилися в 1970 році.
Коли учасникам було 10 років, їхніх батьків запитали, як часто діти дивилися телевізор і займалися спортом. Також вчені зафіксували зріст, вагу дітей та професії батьків, пише BBC.
У віці 42 років дослідники запитали добровольців, скільки часу вони проводили за переглядом телевізора і наскільки активними вони були. Також учасників попросили оцінити стан свого здоров'я і вагу. Дослідження показало: добровольці, які багато дивилися телевізор у віці 10 років, у дорослому віці на 42% частіше проводили перед екраном більше трьох годин на день, порівняно з тими, хто в дитинстві нечасто дивився телевізор.
Учасники, які дивилися телевізор протягом, як мінімум, трьох годин на день, в основному оцінювали стан свого здоров'я як "поганий" або "середній". Крім того, такі люди часто мали надлишкову вагу або страждали від ожиріння. Батьки цих добровольців нерідко теж мали надлишкову вагу. Їхня робота в основному була рутинною або чисто фізичною. Сини і дочки працівників фізичної праці у віці 42 років дивилися телевізор більше 3 годин на день удвічі частіше, ніж діти менеджерів. Фахівці врахували професію самих учасників.
За словами вчених, працівники фізичної праці активні на роботі і вдома вони прагнуть відпочивати, сидячи перед телевізором. Для дітей це може стати моделлю поведінки, якої вони будуть дотримуватися у майбутньому. У сучасних дітей на зміну телевізорів приходять комп'ютери, смартфони і планшети. У будь-якому разі фахівці рекомендують привчати дитину до активного відпочинку.
0 708
25-03-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги