додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Гормональні контрацептиви пов’язані з важким захворюванням шлунку

Жінки, які приймають контрацептиви протягом мінімум п'яти років, утричі частіше страждають від хвороби Крона.
Це небезпечне захворювання, що вражає травну систему і викликає запальний процес. Як зазначає The Telegraph, можливо, саме контрацептиви стоять за небувалим зростанням захворюваності за останні 50 років (саме в 1960-ті почалася ера оральних контрацептивів).
Також ризик хвороби Крона підвищують засоби екстреної контрацепції (таблетки, які випивають вранці після незахищеного статевого контакту з метою запобігання вагітності). Такі висновки були зроблені за результатами аналізу 230 тисяч американок, що здійснювався гастроентерологом доктором Хамедом Калілі.
Судячи з усього, самі контрацептиви не викликають хворобу Крона. Але ось поєднання чинників і гени призводять до неприємних наслідків. Точно зрозуміло, що в групу ризику потрапили жінки, які спочатку мають генетичну схильність до хвороби Крона. Тобто якщо в родині вже є особи з цим діагнозом, краще утриматися від застосування контрацептиву.
Нагадаємо: хвороба Крона викликає труднощі в перетравленні їжі, а також може призвести до втоми, діареї та анемії. Хвороба, як відомо, посилюється палінням. На жаль, ліків від захворювання немає. Лікарі можуть лише зменшувати запалення і боротися з симптомами.
0 609
19-03-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги