додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Борода – розсадник інфекції

Борода – яскравий модний тренд останніх сезонів.
Але лікарі поспішають розчарувати модників: борода – це вельми негігієнічно. Вони порівнюють бороду з бактеріальною губкою. Як показали дослідження, в бороді можуть ховатися і передаватися тисячі бактерій. Трихолог Керол Уолкер підкреслює: наявність багатої рослинності підвищує ризик шкірних інфекцій і передачі бактеріальної інфекції іншим або потрапляння патогенів в ротову порожнину, пише The Daily Mail.
Чим щільніша борода, тим більше бактерій і бруду в ній затримується. Мікроби розташовуються між лусочками волосся. Також волосся, що росте навколо ніздрів і рота, приховують в собі вогнища бактерій. Якщо у людини брудні руки, то бруд легко потрапляє спочатку на бороду, потім в рот. Особливо небезпечні молочні продукти, частинки яких застряють в бороді.
Якщо людина хворіє і у неї нежить, всі ці бактерії відразу ж потраплять на бороду. Як показав аналіз, в бороді часто розмножується стафілокок. Експерти настійно рекомендують регулярно мити і стригти рослинність на обличчі, хоча повністю від бактерій це і не позбавить. Також не варто допускати запалення врослого на обличчі волосся.
0 992
18-03-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги