додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Люди віддають телефонам більше часу, ніж сну

Опитування показало: люди сплять в середньому по 8 год. 21 хв., а з електронними пристроями проводять приблизно 8 год. 41 хв. на день.
81% учасників опитування не вимикав телефон уночі. 4 з 10 дорослих і підлітків, прокинувшись вночі від звуку телефону, перевіряли його, передає The Daily Mail.
51% опитаних витрачав зранку найбільше часу на читання електронної пошти та Інтернет, 32% – на турботу про свою зовнішність, а 18% – на сніданок. За словами експертів, у багатьох людей через електронні пристрої знижується якість сну. Попередні дослідження показали, що синє світло, що виходить від екранів гаджетів, порушує біологічні ритми організму.
Тривала нестача сну може стати причиною ослаблення імунної системи. Крім того, вона підвищує ризик серцево-судинних захворювань, діабету і негативно впливає на фертильність. До того ж через недосипання у людини можуть з'явитися проблеми з психікою. Фахівці радять вимикати гаджети за годину-півтори до сну.
Використання Інтернету і соціальних мереж перед сном перевантажує робочу пам'ять. Через це людина спить погано. Нещодавнє дослідження за участю майже 500 учнів віком від 13 до 15 показало: багато підлітків страждають від проблем зі сном і втоми. 80% з тих, у кого були такі скарги, використовували перед сном електронні пристрої.
0 678
18-03-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...