додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Триразове харчування – шкідливий режим

Більшість людей їдять тричі на день.
Але, на думку історика Ебігейл Керролл, від цього режиму варто відмовитися. Він є культурною надбудовою, а, наприклад, корінні жителі Америки харчувалися правильніше, доки не прийняли триразове харчування. Їхній режим харчування сильно залежав від сезону. Іноді люди голодували і пропускали прийом їжі, зазначає The Daily Mail.
Це підкріплює теорію про те, що слід двічі на тиждень скорочувати калорійність раціону до 500 калорій. Це дозволить скинути вагу, збільшити тривалість життя і знизити тиск. Університет Південної Каліфорнії, наприклад, встановив: якщо голодувати по 2-4 дні кожні півроку, можна запустити режим виживання. Організм почне використовувати запаси жиру, цукру, стане розщеплювати старі клітини. У підсумку імунітет отримає перезавантаження, давши, тим самим, кращий захист від хвороб.
Більше того, взагалі немає підстав вважати, що триразове харчування корисне. За словами історика, рекламні кампанії виробників пластівців і соку зробили сніданок мало не найважливішим прийомом їжі. Але університет Бата довів, що наявність або відсутність сніданку ніяк не впливало на загальний обсяг калорій, спожитих за день.
У свою чергу, Університет Алабами з'ясував, що сніданок ніяк не відбивався на вазі людей, що намагаються схуднути. Але, якщо людина поїсть протягом восьмигодинного вікна (наприклад, від 09.00 і до 17.00), то зможе схуднути точно. Щодо частоти прийому їжі, то було доведено: відмінностей по загальної калорійності немає, якщо порівнювати триразове і шестиразове харчування (маленькі порції).
0 506
17-03-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти