додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як підвищити шанси на зачаття дитини

Йдеться про повних чоловіків, у яких, згідно з дослідженнями, при зниженні ваги збільшується ймовірність настання вагітності в партнерки.
Також фахівці виявили протираковий препарат, здатний стати справжнім порятунком для безплідних чоловіків, передає BBC.
Не секрет, що лікарі радять скинути вагу огрядним жінкам, які бажають завагітніти. Тепер ця порада стосується і їхніх партнерів. Група фахівців Університету Шербрука здійснила відповідне дослідження. У ньому взяли участь 65 пар, які звернулися до репродуктолога. Чоловіки протягом року щотижня ходили на групові заняття, присвячені правильному харчуванню та фізичній активності.
У результаті саме чоловіки, яким вдалося скинути найбільше зайвої ваги, змогли зачати дитину. Є підстави вважати, що ожиріння безпосередньо впливає на кількість сперматозоїдів і саму якість сперми за рахунок зміни ДНК.
Щодо протиракового препарату, то йдеться про летрозол. Його зазвичай застосовують для лікування раку грудей і безпліддя у жінок. Відомо: надлишок жирової тканини призводить до гормонального дисбалансу у чоловіків. Через зсуви в рівнях статевих гормонів зменшується кількість сперматозоїдів. Летрозол не дозволяє розщеплюватися тестостерону з подальшим утворенням естрогену. Експеримент з 12 чоловіками, які страждали на форму безпліддя, викликану ожирінням, показав: двоє змогли зачати дітей, хоча мали діагноз "безпліддя" мінімум три роки.
0 857
13-03-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...