додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Новий препарат переможе тривогу

Учені з Науково-дослідного інституту госпіталю Оттави виявили новий біологічний шлях, пов'язаний з ожирінням і тривожними розладами.
Крім того, фахівці з'ясували: впоратися із цими недугами може один препарат, який нині проходить клінічні випробування, передає The Hindustan Times.
Дослідники вивчали вплив гена LMO4 на процеси розвитку і регенерації клітин мозку. Вони помітили: миші, у яких не було цього гена в певній частині мозку, відчували тривогу і страждали на ожиріння. Раніше фахівці вже говорили про те, що важливу роль у зв'язку між LMO4, занепокоєнням, ожирінням та ендоканнабіноїдною системою організму відіграє фермент PTP1B. У новому дослідженні це підтвердилося.
Фахівці використовували препарат Тродусквемін, що пригнічує активність PTP1B. Після цього рівень тривоги і вага гризунів знижувалися. Тродусквемін був розроблений для боротьби з ожирінням. Він допомагає контролювати апетит. Судячи з усього, цей препарат може вилікувати ще й тривожні розлади. Попередні дослідження показали: люди з метаболічними порушеннями часто страждають від тривожних розладів і розладів настрою.
0 669
13-03-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...