додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Діабет 2-го типу підвищує ризик розвитку психічних розладів

Люди із цукровим діабетом повинні постійно контролювати свій раціон, рівень цукру в крові й приймати ліки за розкладом.
Такий спосіб життя може звести з розуму будь-яку людину. Дослідники з Гарвардської медичної школи з'ясували: діабетики більш схильні до депресії і тривожних розладів, ніж люди, які страждають від інших захворювань, при яких теж необхідно дотримуватися певного режиму, пише Zee News.
Фахівці генетично модифікували мишей. Гризунів зробили стійкими до інсуліну. Виявилося, стійкість до інсуліну пов'язана зі зниженням рівня ключового нейромедіатора дофаміну в ділянках мозку, пов'язаних з депресією і тривогою. Спочатку вчені помітили, що миші демонстрували поведінку, характерну для депресії і тривожних розладів. Потім дослідникам вдалося визначити механізм, знижує рівня дофаміну в мозку.
Молоді, генетично модифіковані миші поводилися так само, як нормальні гризуни. Однак у піддослідних тварин у віці 17 місяців (закінчення зрілого віку в мишей) розвивалися серйозні поведінкові розлади. Поки що не зрозуміло, чому зміни в поведінці з'являються з віком. Те саме спостерігається при деяких неврологічних захворюваннях у лабораторних мишей і в людей.
0 822
11-03-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги