додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Кавомани можуть похвалитися чистими артеріями

Випиваючи кілька чашок кави на день, ви, самі того не знаючи, очищаєте свої артерії, з'ясували корейські вчені.
Фахівці досліджували більше 25000 осіб. Добровольці, які випивають каву в помірній кількості (3-5 чашок кави) рідше мали ознаки хвороби серця. Це доводить позитивний ефект кави на серцево-судинну систему, передає BBC.
Однак деякі вчені пов'язували каву з підвищеним холестерином, тиском. Відомо: корейські фахівці аналізували коронарні артерії. За ішемічної хвороби серця коронарні артерії забиваються відкладеннями.
І на руках вчених були результати сканування артерій. Знімки показували відкладення кальцію в стінках коронарних артерій. Примітно: ні в кого з добровольців не було зовнішніх ознак хвороб серця. Але більш ніж у кожного десятого відзначалися кальцієві відкладення. І цю інформацію порівнювали з рівнем споживання кави.
Також враховувалися сторонні фактори – паління, фізична активність, наявність сердечників в сім'ї. У підсумку люди, які пили на день кілька чашок кави, мали менше відкладень кальцію в коронарних артеріях, ніж люди, які пили багато кави або взагалі його не пили. За рахунок чого саме кава допомагав підтримувати артерії в хорошому стані, вчені сказати не можуть.
0 662
11-03-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги