додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Підрахунок калорій заважає зосередитися

На думку вчених з Каліфорнійського, Прінстонського й Гарвардського університетів, підрахунок калорій негативно впливає на здатність зосередитися.
"Якщо людина звикла рахувати калорії, то, на перший погляд, невинне нагадування про висококалорійну їжу, наприклад, порожня коробка від пончиків у центрі столу для переговорів, може знизити рівень уваги. Крім того, страждає й здатність до міркування", – говорить дослідник Еме Шабо.
Багато роботодавців дозволяють своїм співробітникам їсти на нарадах, сподіваючись таким чином підвищити їхню мотивацію. Однак, судячи з усього, подібна стратегія іноді має негативні наслідки. Вчені радять людям, які намагаються скинути вагу, не рахувати калорії. Краще обмежити споживання продуктів, які містять цукор, або не їсти після 19.00.
Дослідження, проведене фахівцями з SodaStream, показало: середньостатистична жінка витрачає на підрахунок калорій майже цілий рік свого життя. Чоловіки думають про калорії по 18 хвилин на день. За життя можуть набігти 304 дні. Одержимість калоріями підкріплюють технічні новинки. Наприклад, існують сотні додатків для смартфонів, що дозволяють підраховувати кількість споживаних калорій.
0 673
7-03-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги