додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Агресія – маркер фізичної сили

У новому дослідженні, проведеному в Університеті Міннесоти, фахівці виявили зв'язок між агресією в дитинстві й силою в підлітковому віці.
У дослідженні взяли участь близнюки. Учені оцінювали силу учасників, коли тим було по 11, 14 і 17 років, розповідає Science World Report.
Дослідники вимірювали силу хвату – показник загальної м'язової сили. Добровольці повинні були правою й лівою рукою стискати динамометр якомога сильніше. Крім того, самі учасники і їхні вчителі розповіли про схильність до агресії та антисоціальної поведінки в дитинстві. Сила хвату у хлопчиків з високим і низьким рівнями агресії у віці 11 років виявилася однаковою. Однак до підліткового віку все змінилося. Агресивні хлопчики стали сильнішими за тих, чий рівень агресії був низьким. У дівчаток подібного зв'язку вчені не помітили.
Дослідники вважають, що наявність такої кореляції у хлопчиків можна пояснити з точки зору еволюції. За словами фахівців, зміни, що відбулися в підлітковому віці – результат суперництва між хлопчиками. Ймовірно, інші форми поведінки, пов'язані з агресією, наприклад, обмани, схильність до ризику і відсутність емпатії, теж є маркерами фізичної сили.
0 728
6-03-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...