додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Буковинський медичний університет отримав патенти на винаходи

Буковинський державний медичний університет посідає 2 місце серед вищих навчальних медичних закладів за результатами отримання патентів.
За даними Державної служби інтелектуальної власності України та ДП "Український інститут промислової власності" Буковинський державний медичний університет посідає 2 місце серед вищих навчальних медичних закладів за результатами отримання патентів на винаходи у 2014 р. (92 патенти) після Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (161 патент).
Серед організацій Міністерства охорони здоров’я України найбільш активними у подані заявок на патенти були Український державний науково-дослідний інститут реабілітації інвалідів (484 заявки); Національний медичний університет імені О.О. Богомольця (181 заявка); Буковинський державний медичний університет (123 заявки); Одеський державний медичний університет (101 заявка).
За кількістю заявок на винаходи закладів галузі "Освіта" у 2014 р. БДМУ посів 7 місце, а за сумою заявок за період 2010-2014 рр. – 17 місце.
Патенти співробітників Буковинського державного медичного університету отримані за напрямками: хірургія – 28, терапія – 22, педіатрія – 10, гінекологія – 9 та теоретичні дисципліни – 23.
Оскільки застосування нових ідей та винаходів у площині практичної охорони здоров’я залежить від самих науковців, патент є основою для ефективних форм упровадження методичних рекомендацій, інформаційних листів, нововведень.
Зазначимо, що патент на винахід це – техніко-юридичний документ, який засвідчує визнання заявленої пропозиції винаходом, корисною моделлю чи промисловим зразком, авторство на них, пріоритет і право власності на зазначені об'єкти. Корисна модель - це конструктивне виконання пристрою, яке відповідає умовам патентоспроможності, тобто є новим і промислове придатним.
0 575
2-03-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги