додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Нарощені вії викликають хвороби очей

Дослідники з Технологічного інституту Джорджії виявили, що в 22 видів ссавців, включаючи людину, довжина вій становить одну третину від ширини очі.
Це допомагає зберегти здоров'я очей. До такого висновку вчені дійшли, вимірявши довжину вій і очей різних тварин в Американському музеї природної історії, розповідає The Hindustan Times.
У всіх вивчених видів, крім слона, що мав дуже довгі вії, відношення довжини вій до ширини очей становив 1 до 3. Потім команда за допомогою аеродинамічної труби створила повітряні потоки, схожі на ті, впливу яких піддається очей людини. Алюмінієве блюдо, діаметр якого становив 20 міліметрів, а глибина – 4 міліметри, служило моделлю рогівки. Нещільна сітчаста тканина навколо "очей" виконувала функцію вій.
Змінюючи довжину тканини під час експерименту, дослідники виявили ідеальне співвідношення. Воно допомагало очам залишатися зволоженими протягом тривалого часу і не давало дрібним часткам потрапити в очі. Такі вії успішно захищали очі при сильному повітряному потоці. Занадто короткі або довгі вії пропускали повітря, що призводило до скупчення пилу.
0 1 390
5-03-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги